BAVARSKI GOZD - SAFARI IZKUŠNJA

2015-03-20 05:00

Termin: 20.-22. Marca  2015

Trajanje: 3 dni / 2 nočitvi

Lokacija: Bavarska

Cena: 2x polpenzion, gorivo za cca 1000km , cestnine, tunelnine + (osebna potrošnja ni v ceni) = 200 € , člani s plačano članarino 160 .

Fotografiranje divjih živali v njihovem naravnem okolju zahteva dolgotrajne priprave, potrpežljivost in čas. V Bavarskem godu ob meji s Češko je urejen park v katerem živali živijo v ogradah, ki je najboljši približek življenja v divjini. Živali se tudi obnašajo kot v divjini. Lepo speljane poti med ogradami nam pa omogoča, da se jelenom, divjim prašičem, volkovom, risom, medvedom približamo le na nekaj metrov. 

 

Program potovanja:

20. 03. 2015,petek

Jutranji odhod iz  Maribora, 5.00. Peljemo se mimo Linza in Salzburga, preko Passaua do Altschenaua, kjer se bomo namestili v  penzionu Landhotel Moorhof (glej povezavo1) v bližini vhoda v nacionalni park. Po osvežitvi se napotimo do vstopnih objektov,  kjer  bomo naredili kratek sprehod skozi del parka (cca 2-3ure). Povratek na večerjo. Po večerji se bomo, kot običajno na naših izletih malo poklepetali, pokartali ali posavnali oziroma dogovorili o aktivnostih naslednjega dne.(sobota 21.03..2015).Hotel nam nudi dober zeleni silvanec, savne in polpenzion v dvoposteljni ali enoposteljni sobi (enoposteljna doplačilo)

 

21.03. 2015,sobota

Dan, namenjen  fotografiranju, oziroma sprehodu skozi park do centra nacionalnega parka, kjer bomo obiskali najdaljšo gozdno pot med drevesnimi krošnjami (1200 m), sam center z lepim razgledom po nacionalnem parku (lesena kupola – povezava 3 ).Celoten sprehod skozi park je dolg cca 10 km. Osrednji park, ki se sicer razprostira na 24.000 ha gozda, je namenjen živalim in fotolovu, preostali del pa pohodništvu, tekom s smučmi, rekreaciji.., tako da se lahko odločite tudi za športne aktivnosti. V kolikor bo vreme slabo, se bomo odpeljali v mestece St. Oswald in obiskali eno od steklopihalskih delavnic. (povezava 2) Po večerji sledi enako kot prvi večer..

 

22. 03. 2015,nedelja

Priložnost za zadnje jutranje posnetke. Fotolov za tiste, ki morda čakajo še zadnjo priložnost za lep jutranji posnetek, ali sprehod po okolici. V kolikor bo vreme oba dni lepo bomo obisk steklarne opravili zadnji dan na povratku domov. Ustavimo se tudi v bivšem papeževem PASSAU, ter na sotočju treh rek napravimo zadnjo gasilsko).Sledi ogled stolnice, pivnice,.. V popoldanskih urah zapustimo PASSAU in se polni lepih vtisov vrnemo v Slovenijo.

 

Vodi: Bojan Šenet

 

  

 

Storški odpovedi: 30 dni pred dohodom, povrnemo 70%, 29 - 8 dni pred odhodom 40%, 7 - 1 dan 5%.