BAVARSKI GOZD

2016-02-08 05:00

BAVARSKI GOZD – FOTOLOV

 

Termin 08 -10 februarja 2016-01-06

Trajanje 3 dni / 2 nočitvi

Lokacija: Bavarski gozd

Cena: 2x prenočišče z zajtrkom (možnost naročila večerje), najem kombija, gorivo za cca1200km,cestnine, tunelnine in vodenje za člane FKM 150€, ostali 180€

Prijave zbira Bojan šenet, na bojan.senet@tirera.net, ali na GSM 041 654 762, 

Fotografiranje divjih živali v njihovem naravnem okolju zahteva dolgotrajne priprave, potrpežljivost in čas. V Bavarskem gozdu ob meji z Češkoje urejen park v katerem živali živijo v ogradah, ki so najboljši približek življenja v divjini. Živali se tudi obnašajo tako. Lepo speljane poti med ogradami nam omogoča, da se z jelenom,risom, divjim prašičem, medvedom in drugimi približamo le na nekaj metrov.

 

PROGRAM FOTOLOVA

08.02.2016; ponedeljek (državni praznik)

Jutranji odhod iz MARIBORA; 5:00. Peljemo čez Avstrijo, mimo PASSAUA do ALTSCHENAUA, kjer se bomo namestili v penzionu Landhotel  Moorhof v bližini vhoda v nacionalni park. Po osvežitvi in namestitvi po  sobah (enoposteljna soba ie možna za doplačilo 10€ na noč) bomo obiskali jelene, divjega prašiča in divjo mačko, medveda in še kaj, ter se proti večeru vrnili v hotel. Možnost večerje v penzionu; imajo tudi dobro vino- zeleni silvanec in seveda znano bavarsko pivo …  Dogovor o aktivnosti naslednjega dne. Za tiste, ki še niso preveč utrujeni obstaja možnost »bulbanja«, saj je ta večer »mlada luna«, oziroma je ni!

 

09.02.2016; torek

Dan namenjen fotografiranju, oziroma sprehodu skozi park do centra nacionalnega parka, kjer bomo obiskali najdaljšo gozdno pot med drevesnimi krošnjami (1200m), sam center z lepim razgledom po nacionalnem parku. Celoten sprehod skozi park je dolg cca 10km. Osrednji park se sicer razprostira na 24.000 hektarih gozda je namenjen živalim in fotolovu, preostali del pa pohodništvu, tekom na smučeh, rekreaciji …

 

10.02.2016; sreda

Priložnost za jutranje posnetke, mogoče še en obisk »medveda« in povratek proti domu. Ustavimo se v bližnjem PASSAU, ter ob sotočju treh rek napravimo še zadnjo »gasilsko«. Sledi tudi ogled mesta samega, stolnice z največjimi orglami v Evropi, pivnice  in popoldanskim odhodom proti domu.