BOŽIČNA LJUBLJANA - IZLET

2013-12-19 12:45

Evropska mesta, prestolnice še zlasti, so vedno bolj priljubljene v božičnem času, ko se mesta spremenijo v zimsko pravljico. Slovenska prestolnica Ljubljana se pripravlja na čarobno vzdušje, ki se simbolično prične 3. Decembra s prireditvijo “Ljudje, prižgimo luči” in ki se zaključi 31. Decembra s silvestrovanjem na prostem na mestnem trgu.

Vsako leto v decembru prične sejemsko vzdušje v Ljubljani, katere center postane prizorišče družabnih prireditev. Veliko Ljubljančanov in obiskovalcev iz drugih delov Slovenije in tujine naredijo Ljubljano nekaj prav posebnega. Smejoči obrazi, rokovanja, voščila želja, vonj kuhanega vina in praženih mandljev, nostalgični lajnarji in blesk pričakovanja v otroških očeh – vse to je december v Ljubljani.

Sejem se postavi v neposredni bližini županove stolnice, ki je skozi cel december odprta in je znana po živahni in sproščeni atmosferi. Slavnostno okrašene zelene stojnice prodajajo izbrane stvari, ki predstavljajo odlična darila. Že več let se sejem s svojo ponudbo hrane, pijače, stojnic s kuhanim vinom, čaji, likerji, klobasami in pečeni hrani, privablja številne obiskovalce na to čemur domačini pravijo 'veseli september v stari Ljubljani.'

Program:

Odhod: 19.12.2013 ob 13.00 uri. Prihod v Ljubljano okog 15.00 ure. sprehod po mestu in ogled:
 

- Božični sejem: V lepo okrašenih sejemskih hiškah polnih božičnih daril in osvežitev, kot so čaj, kuhano vino in kulinarični posladki, se kaže duh sejma. Ta del sejma se odvija na Bregu.

- Pravljično mesto: v prenovljenem parku Zvezda obiščite majhno mesto, ki so ga postavili za otroke vseh velikosti.
 

- Otvoritev razstave Branimirrja Ritonje v Cankarjevem domu.
https://www.cd-cc.si/sl/razstave/branimir-ritonja-obrazi-3876/
 

Predvidem povratek v Mariborog 23. ure.

Cena: 15 EUR. Do zasedbe prostih mest.

Prijave zbiramo v Fotogaleriji STOLP, Židosvka ulica 6, Maribor, od torka do petka med 10 in 18 uro, v soboto med 9 in 13 uro. Za prijavo se šteje plačana kotizacija.