Delavnica Lightroom

2014-10-04 09:00

 

Delavnica Lightroom
 
Adobe Photoshop Lightroom je vrhunsko orodje za upravljanje in urejanje fotografij na računalniku. Popolnoma je prilagojen zahtevam in potrebam digitalnih fotografov. Nekateri proizvajalci (Leica, Canon za nekatere modele FF-DSLR) ga zaradi tega že prilagajo svojim fotoaparatom namesto lastnih rešitev.
 
Na delavnici bomo obdelali osnove programa, nato pa se bomo posvetili upravljanju zbirke fotografij in obdelavi le teh. Fotografije bomo uvozili na želeno mesto, jih opremili s ključnimi besedami, ocenili in označili na različne načine. Pogledali bomo, kako jih kasneje poiščemo in sortiramo.
Fotografije bomo nato obdelali kot pravi fotografi: obrezali, nastavili belino, popravili osvetlitev, ostrino, šum in perspektivo. Pogledali bomo, kako fotografijam dodamo osebno noto, na primer s korekcijo barv ali vinjetiranjem, kako jih pretvorimo v črno belo ali jih toniramo.
Naučili se bomo, kako si delo olajšamo z avtomatizacijo določenih korakov, ki se ponavljajo, kako si svoj stil pri obdelavi fotografije shranimo za nadaljno uporabo, kako slike izvozimo za tisk ali prikaz na spletnih straneh... Mogoče bo čas tudi za kufe.
 
 
Delavnica bo potekala v soboto, 4. oktobra 2014, od 9. do 13. ure v prostorih ateljeja Fotokluba Maribor, Splavarski prehod 3.
 
Vsak udeleženec mora imeti svoj prenosni računalnik z nameščeno kupljeno ali 30-dnevno preizkusno različico Adobe Photoshop Lightroom 4 ali 5. Število udeležencev na delavnici je omejeno na 8.
 
Kotizacija znaša 30 EUR (člani fotokluba Maribor 15). 
 
Za prijave v Fotogaleriji STOLP, Židosvka ulica 6, Maribor.  info@fotoklub-maribor.com