EDITIRANJE FOTOGRAFSKEGA PROJEKTA Z MANCO JUVAN

2014-06-14 09:00

Vabljeni na delavnico s priznano slovensko fotografinjo Manco Juvan, kjer boste imeli priložnost, da predstavite svojo serijo fotografij nekomu, ki se že leta ukvarja s pripovedovanjem zgodb skozi fotografski medij in še posebej ceni ta kreativni proces.

 

Urejanje in izbiranje svojih fotografij je Ahilova peta fotografa, naj si bo zato, ker je sam v zgodbo preveč emotivno vpleten ali morda zato, ker je nekje v procesu izgubil cilj in s tem fokus pripovedi.

 

Na omenjeni intenzivni delavnici bomo v majhni skupini največ sedmih udeležencev raziskovali številne vidike kako fotografije združiti v povezano in konsistentno celoto. Pogledali bomo vaše najboljše fotografije, narejene na eno temo (do 50 fotografij na udeleženca) in vam pomagali izločiti šibkejše in ponovljive fotografije, zato da bi kar najbolj učinkovito povedali zgodbo. Prav tako bomo govorili o pomenu zaporedja in o ritmu ter o editiranju za različne vrste prezentacij (projekcija, multimedija, knjiga, razstava, časopisna/revijalna reportaža,...)  V procesu bomo izvedeli več o pristopu fotografa, kadriranju, namenih in zmožnostih, da iz toka življenja poskusimo izluščiti njegovo bistvo.

 

Delavnica je namenjena profesionalnim fotografom in navdušencem, ki menijo, da imajo kaj povedati in tako s svojimi projekti prispevati k fotografski razpravi.

 

Datum: sobota, 14.6. med  09.00 In 19.30 uro, z odmorom za kosilo predivdoma med 13 in 14.30 uro, v Ateljeju fotokluba maribor, Splavarski prehod 3/III, Maribor.

 

Cena: 100 EUR (člani fotokluba maribor 80 EUR).

 

Za prijave in informacije pišite in kličite na:

manca@mancajuvan.com in Manca – 041 827 400;

 

Prijave zbiramo do četrtka, 12. junija 2012. Delavnica se izvede ob zadosnem številu prijav.