FOTODELAVNICA BAVARSKI GOZD 2014

2014-02-01 06:00

1. –  2. februar 2014

S 24.000 hektari je Bavarski gozd največji gozdni park v Srednji Evropi. Razprostira se na JV Nemčije, tik ob češki meji. 

 

Zimski čas je zelo primeren za foto lov, saj  lahko  živali opazujemo cel dan, ne samo zgodaj zjutraj in pozno zvečer, kot je to običajno v poletnem času. Tudi dlakavost živali je v tem letnem času najboljša; grmovja in drevje je brez listja.

 

V osrednjem delu parka so divje živali v velikih ogradah, preostali del pa je namenjen rekreativcem. V parku živijo živali svobodno, kot na primer v Triglavskem narodnem parku. Obore so v osrednjem delu parka.  Od dokaj blizu si je mogoče ogledati in fofografirati, medvede, rise, jelene, divje prašiče, lose, bizone, volkove, pa številne ptice. Že sam sprehod med obrami z živalmi je pravo doživetje. Dnevno se prehodi okog 15 km ali več.

Obore so narejene na način, da imajo živali kar se da dovolj življenjskega prostora in pa, da imajo obiskovalci dovolj možnosti za opazovanje živali.

Obori za jelenjad in divje prašiče je narejena tako, da se obiskovalci lahko mirno sprehajamo sredi obore med živalmi.

 

PROGRAM:

SOBOTA:  1. februarja 2014, ob 05.00 uri, s parkirnega prostora na Glavnem trgu v Mariboru. Prihod  (Neuschönau) okorog 10.00 ure, nastanitev in odhod v nacionalni park. Fotografiranje do večera.

NEDELJA: 2. februar,  po zajtrku fotografiranje do 16 ure. Povratek domov, prihod v Maribor okrog 21.30 ure.

 

Število udeležencev je omejeno. Delavnica se izvede ob zadostnem številu prijav.

 

Prijave vsak torek med 18. in 19. uro , na sedežu fotokluba Maribor, Židovska ulica 6, Maribor ali na info@fotoklub-maribor.com, in na tel. 051 336 991.

 

Strošek prevoza Maribor – Neuschönau - Maribor, cestnine, tunelnine,  1 x  pol penzion v dvoposteljnih sobah znaša 100,00 EUR (doplačilo za enoposteljno sobo 20 EUR). Člani fotokluba maribor, s plačano članarino 90 EUR.