FOTODELAVNICA TOSCANA 2. - 5. junija 2016

2016-06-02 03:00

Število udeležencev je omejeno na 7+šofer, kar nam omogoča, da se s kombijem ustavimo za vsakim ovinkom, se zapeljemo z glavne ceste na stran poti, po makadamu, pa tudi kakšen kilometer hoje. Toscnaski griči so že sami po sebi umetnina, spreten fotograf pa bo naredil posnetke, ki vam jih bodo zavidali mojstri.  Vmes se bomo ustavili še v zgodovinskim mestih kot so Arezzo, Pienza, Siena... Izlet je prilagojen fotografiranju! Prav zato so številni postanki, potepanja po mestih....

 

PROGRAM:

2.6.2016 ob 03.00 odhod s parkirnega prostora na Jadranski ulici, (za trgovskim centrom Markator) v Mariboru,  postanek v Sežani, jutranja kava..., mimo Bentek, Bologne, Firenc do San Gimignana. Ogled mesta in ob 14.30 uri vožnja po panoramski cesti in fotografiranje slikovite pokrajine vse do Pienze. Prihod v Chiancino Terme, ter nastanitev v hotelu.   

 

3.6.2016, po zajtrku se odpeljemo v Perugio: https://sl.wikipedia.org/wiki/Perugia.  Perugia je eno od najstarejših mest na tleh današnje Italije. Mesto je v prazgodovini naseljevalo pleme Umbri in glavno mesto pokrajine Umbrija. Sprehod po mestu, na vrhu hriba, kjer je ogromno zgodovinskih zgradb, trgov. Popoldan okrog 15 ure se premaknemo v sedenje zgodovinsko in romarsko mesto Asissi: https://sl.wikipedia.org/wiki/Assisi. Assisi je rojstni kraj svetega Frančiška, ki je leta 1208 ustanovil Red manjših bratov in svete Klare(Chiara d'Offreducci), ustanoviteljice revnih sester. Je pravi raj za ulično fotografijo, z velikim številom crkva, oskih uličici, trgov, vernikov...

 

4.6.2015, po zgodnjem zajtrku fotografiranje slikovite pokrajine Toscaniskih gričev, z vmesnimi postanki v Montepulcianu, Pienzi, San Quirico D'Orica, in najstarejših rimskih termah Bagno Vignoni. V popoldanskem času vožnja po pokrajini kjer so snemali film Gladiator, nočitev v hotelu.  

 

5.6.2015, po zajtrku, zapustimo hotel  in se odpeljemo v Arezzo. Fotografiranje in ob 14 uri krenemo proti domu.

Strošek delavnice, (prevoz s kombijem, cestnine, parkirnine,  3 x nastanitev v dvoposteljnih sobah v Chianciano Terme[ii] z zajtrkom in  takse),  znaša za člane fotokluba maribor 200 EUR, drugi 250.  Prijavite se lahko v Fotogaleriji STOLP, Židosvka ulica 6, Maribor ali na: info@fotoklub-maribor.com.

 

Za potrjeno prijavo se šteje plačilo kotizacije.

Delavnica se izvede ob zadostnem številu prijav.

Informacije na:

info@fotoklub-maribor.com