MARIBOR NEKOČ IN DANES

2016-04-25 14:42
   
     
       

»MARIBOR NEKOČ IN DANES«

 

 

 Maribor, 2015

______________________________________________________________

 

Pogoji sodelovanja:

  1. Na natečaju, lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi.
  2. Tema natečaja: MARIBOR IN DANES. Primerjava vedut Maribora izpred leta 1945 s sedanjostjo.
  3. Vsak udeleženec lahko sodeluje s 4 (štirimi) fotografijami, od katere mora biti prva posneta pred letom 1945, druga fotografija istega motiva pa leta 2015 ali 2016.
  4. Poslane fotografije morajo biti v avtorsko delo sodelujočega, razen arhivskih posnetkov fotografije, razglednice, litografije, slike, grafike…, ki so podlaga za primerjavo.
  5. Vsak udeleženec lahko sodeluje z do 4  deli poljubnega formata,  ali v digitalni obliki v formatu JPG/JPEG in dimenziji po daljši stranici vsaj 3000 slikovnih točk (ali več) in ločljivosti 300 ppi, velikost posamezne datoteke naj ne presega 3MB. Fotografije pošljite na e-mail: fotonatecaj@gmx.com. Pošljite tudi vaše osebne podatke in naslov.
  6. Datoteke fotografija morajo biti poimenovane s priimkom in imenom avtorja, naslovom dela in letnico arhivskega dela, npr. miha_horvat_Slovenska ulica_1903
  7. Pri digitalni obdelavi oddanih fotografij so dovoljene osnovne korekcije (barvne in tonske, ostrenje, retuša na fotografiji zajetih prašnih delcev ter izrezovanje in pretvorba v ČB ali toniranje), ne pa digitalna manipulacija v smislu dodajanja ali odstranjevanja elementov fotografij. Dovoljeni so posegi v izgled fotografij, ne pa posegi v vsebino fotografij.
  8. Vsa prispela dela, ki bodo v skladu z razpisnimi pogoji, bo pregledala in ocenila 3-članska žirija. Pri ocenjevanju prispelih fotografij bo žirija upoštevala ustreznost razpisani tematiki, izvirnost ter  izpovednost del ter estetska in tehnični merila (najbolj popolen približek motivov) . Vse odločitve žirije so dokončne ter nepreklicne in se nanje ne bo moč pritožiti. Žirija bo izbrala in podelila nagradile, naredla izbor za razstavo  v Fotografskem muzeju Maribor. Vsak udeleženec lahko dobi samo eno nagrado.
  9. NAGRADE: nastarejša podoba Maribora, nastarejša fotografija, najboljši tehnični približek arhivske fotografije s sedanjostjo (perspektiva, ujamanje linij, horizontal…), najbolj izviren posnetek.
  10. Udeležba na natečaju je brezplačna.
  11. Organizator lahko poslana dela uporabi za nekomercialno promocijo oziroma predstavitev razstave v medijih, družbenih omrežjih, spleti  in v katalogu. Če se avtor s tem ne strinja, naj to napiše na prijavnici.
  12. Rezultati žiriranja bodo objavljeni na spletni strani Fotokluba Maribor (http//www.fotoklub-maribor.com).
  13. Organizatorji: Fotoklub Maribor, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Fotografski muzej Maribor in Umetniški kabinet Primož Premzl.

 

Koledar prireditve

Sprejem del do: ............ .....  .....25.april.2016

Žiriranje: .......................................5.maj 2016

Obvestilo o žiriranju: …..............10. maj.2015

Odprtje razstave: ........................30..maj2015

 

 

Žirija:

Mira Grašič, muzejska svetovalka in  kustostina

Branimir Ritonja, fotograf

Primož Premzl, založnik in galerist


Razpis MARIBOR NEKOČ IN DANES.doc (301568)