Mednarodni fotografski natečaj DRAVA

2020-09-01 16:09

Mednarodni fotografski natečaj DRAVA/čarobna reka je namenjen vsem, ki ustvarjajo in prikazujejo vso pestrost fotografskega izražanja, ki jo zajema področje slovenskega vodotoka reke Drave.

 

Splošna pravila sodelovanja.

Na natečaju lahko sodelujejo tako ljubiteljski kot poklicni fotografi z vsega sveta.

Na natečaju lahko vsakdo sodeluje z največ 10. fotografijami na katerih naj bo prikazano: 

 

1. vodotok reke Drave; 

2. živalski svet (ptice, ribe, divjad);

3. svet rastlin, (vse rastlinske vrste v njihovem naravnem habitatu vključno z glivami in lišaji);

4. naravna pokrajina (primeri ohranjene narave brez izrazitih sprememb, ki jih je povzročil človek, brez prisotnosti človeka ali njegovega delovanja);

5. človek in narava (prikazi pozitivnega ali negativnega odnosa človeka do narave – lahko na primeru pokrajin ali živalskih in rastlinskih vrst).

 

Fotografije s prijavnico (SKEN) se pošlje na e-naslov: drava2020@gmail.com

 

Zahtevana dimenzija posamezne fotografije mora biti 1920 slikovnih pik daljša stranica v JPG format 9. Vsaka fotografija mora biti poimenovana z imenom in priimekom avtorja in naslovom., pr.: franc_novak_drava. Fotografi, katerih fotografije bodo izbrane v finalni izbor bodo o tem obveščeni po e-pošti, kjer boste prejeli navodila kako naložiti še izvorne surove datoteke RAW ali izvorne nespremenjene in neobdelane JPG datoteke, takšne kot je jih je zapisala kamera ter datoteke visoke ločljivosti. Če fotograf ne predloži izvirnika bo diskvalificiran.

 

Koledar

 

Začetek natečaja: september 2019,

Rok za sprejem: 1. september 2020,

Žiriranje: 10. do 20. oktober 2020,

Poziv za oddajo RAW datotek in fotografij visoke ločljivosti: 20. oktober 2020,

Rok za sprejem RAW datotek: 30. oktober 2020,

Objava rezultatov: november 2020

Izplačilo denarnih nagrad odkupi fotografij: konec 2020

Zaključna prireditev: druga polovica 2021

 

Nagrade

 

V finale bo žirija izbrala fotografije, ki bodo predstavljene za javno predstavitev ob podelitvi nagrad in za realizacijo knjige. Odkupne nagrade v višini 1 x 500 €, 1 x 300 €, 1 x 200 € in 5 x 100 bruto €.

 

Posebna komisija bo izmed sprejetih fotografij izbrala vsaj 50 fotografij in avtorjem ponudila odkup avtorskih pravic v višini 50 € bruto. Fotografije bodo objavljene v monografiji o reki Dravi. Avtorji nagrajenih in izbranih fotografij prejmejo po en izvod monografije. 

 

Odločitev žirije je dokončna. Pritožba ni mogoča.  

 

Udeleženec mora biti avtor fotografij, brez avtorskih vezi agencij ali založnikov. Z oddajo prijave avtor soglaša in potrjuje, da je avtor fotografij, da lahko organizator natečaja njegova dela uporabi za promocijo natečaja. To vključuje objavo na projekcijah, razstavi, člankih povezanih z natečajem, internetnih straneh ali drugih tiskanih in elektronskih medijih brez predhodnega dovoljenja ali plačila avtorju. Osebni podatki, ki jih vnese udeleženec v prijavnico, se zberejo in obdelajo elektronsko. Ti podatki se uporabljajo za stik z nagrajenci, ki jih izbere žirija, za identifikacijo avtorjev in fotografij, za vsa sporočila z udeleženci natečaja v zvezi z Mednarodnim natečajem fotografije DRAVA.

 

prijavnica Mednarodni fotografski natečaj DRAVA.docx (106761)