PUSTNI KARNEVAL V BENETKAH 2020

2020-02-22 00:00

PUSTNI KARNEVAL V BENETKAH

 

1 dan | kombi | 22. februar |

 

Lepota kostumov, mrkost mask in zimska spokojnost mesta na kolih, se v času pustovanja zlijejo v fantastično pisano celoto, ki je za fotografe pravi raj. Ne gre za klasičen karneval, temveč za promenado elegantnih mask, za festival ulične umetnosti z vrhunskimi predstavami plesalcev, cirkusantov … Simbola Benetk sta luna in sonce,
zato našemljeni Benečani, ki gojijo tradicijo karnevalov že več kot osem stoletij, hodijo v parih in morajo poznati protokol pomikanja in obnašanja, ki je karakterističen za posamezno masko.

Benetke so že kot samo mesto nekaj posebnega in obiskovalca očarajo s prelepimi mostovi, palačami, cerkvami in muzeji. Markov trg, Doževa palača, Most vzdihljajev so samo nekatere izmed znamenitosti tega čudovitega mesta na vodi. Ko pa se po ulicah sprehaja še nešteto krasnih beneških mask, celotno mesto zaživi v drugem prostoru in času. Skratka to je raj za fotografe!

 

Odhod iz Maribora ob 5.30. Vožnja do Vrtojbe, prestop meje in nadaljevanje vožnje po Italiji do Benetk. Peš se odpravimo v center mesta, mimo tržnice, do trga Sv. Marka. Sledi samostojno predajanje vrvežu in pustnemu rajanju na veličastnih beneških trgih, občudovanje pustnih mask ter odkrivanje skrivnostnih uličic in mostov met tem pa seveda veselo fotografiranje. Povratek iz Benetk ob 18:00 uri.

Strošek delavnice, prevoz s kombijem, gorivo, cestnine in vodenje znaša 36  (člani kluba s plačano članarino za 2020/ 30 EUR). 

Do zasedbe prostih mest v kombiju. Info in prijave na: info@fotoklub-maribor.com