SLOVENSKI SALON ULIČNE FOTOGRAFIJE

2015-08-30 07:35

Koledar prireditve:

 

Sprejem del do: ......................30.avgust.2015

Žiriranje: .......................................1.sept.2015

Obvestilo o žiriranju: …................7 sept..2015

Odprtje razstave in projekcija: ...10..sep.2015

Pošiljanje katalogov: ……………......31.dec.2015

 

Pogoji sodelovanja:

  1. Na natečaju, ki je v skladu s pravili Fotografske zveze Slovenije (FZS), lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz Slovenije in tujine.
  2. Tema natečaja: ULIČNA FOTOGRAFIJA
  3. Vsak udeleženec lahko sodeluje s 4 (štirimi) fotografijami.
  4. Poslane fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta tudi prevzema vso odgovornost. Z oddajo del udeleženci natečaja potrjujejo, da so seznanjeni in se strinjajo z vsemi razpisnimi pogoji natečaja in da so oddane fotografije njihovo avtorsko delo.
  5. Vsak udeleženec lahko sodeluje z do 4 fotografijami v digitalni obliki v formatu JPG/JPEG in dimenziji po daljši stranici vsaj 3000 slikovnih točk (ali več) in ločljivosti 300 ppi, velikost posamezne datoteke naj ne presega 3MB. Fotografije pošljite na e-mail: fotonatecaj@gmx.com
  6. Datoteke fotografija morajo biti poimenovane s priimkom in imenom avtorja in naslovom dela, npr. miha_horvat_ulica3
  7. Pri digitalni obdelavi oddanih fotografij so dovoljene osnovne korekcije (barvne in tonske, ostrenje, retuša na fotografiji zajetih prašnih delcev ter izrezovanje in pretvorba v ČB ali toniranje), ne pa digitalna manipulacija v smislu dodajanja ali odstranjevanja elementov fotografij. Dovoljeni so posegi v izgled fotografij, ne pa posegi v vsebino fotografij.
  8. Vsa prispela dela, ki bodo v skladu z razpisnimi pogoji, bo pregledala in ocenila 3-članska žirija. Pri ocenjevanju prispelih fotografij bo žirija upoštevala ustreznost razpisani tematiki, izvirnost in izpovednost del ter estetska in tehnična merila. Vse odločitve žirije so dokončne ter nepreklicne in se nanje ne bo moč pritožiti. Žirija bo izbrala in nagradila 3 najboljše fotografije, naredla izbor za razstavo in projekcijo v Fotografskem muzeju Maribor. Vsak udeleženec lahko na eno temo dobi samo eno nagrado.
  9. Udeležba na natečaju je brezplačna. Strošek kataloga pa znaša 10 EUR.  Naročila za katalog sprejemamo do 25. sept. z nakazilom na TR SI 56 04173-0000660182 ali preko PayPala na info@fotoklub-maribor.com. 
  10. Organizator lahko poslana dela uporabi za nekomercialno promocijo oziroma predstavitev razstave v medijih in v katalogu. Če se avtor s tem ne strinja, naj to napiše na prijavnici.
  11. Rezultati žiriranja bodo objavljeni na spletni strani Fotokluba Maribor (http//www.fotoklub-maribor.com).
  12. Organizacijski odbor: Dušan Brezovnik, Janko Roj in Rok Breznik. Odgovorna oseba: Branimir Ritonja

RAZPIS IN PRIJAVNICA:

Razpis ulična fotografija 2015.doc (2536960)
Razpis ulična fotografija 2015.pdf (565918)